In 2019 werd ik verkozen tot winnaar van de Golden Girl Trophy 2019, van YWCA The Netherlands. Deze Nederlandse tak maakt onderdeel uit van de World YWCA, de grootste wereldwijde organisatie op het gebied van vrouwenemancipatie. De YWCA zet zich in voor een rechtvaardigere wereld. Bijvoorbeeld door de ontwikkeling van leiderschap van vrouwen en jonge meiden.

De Golden Girl Trophy is bedoeld om een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt in het verbeteren van de positie van vrouwen, in het daglicht te stellen en zo vrouwelijk leiderschap in beeld te brengen en te promoten. Ik was genomineerd samen met professor Angela Maas (cardioloog en de eerste hoogleraar Cardiologie voor vrouwen in Nederland) en Shirin Musa (directeur Femmes for Freedom en Opzij Top 100 meest invloedrijke vrouw in de categorie non-profit).

Ik kreeg de prijs van de jury omdat zij onder de indruk waren van mijn persoonlijke verhaal en mijn boodschap, waarmee ik jonge vrouwen inspireer om hun droomleven na te jagen en niet alleen hun droombaan. “Wat je doet is niet wie je bent”.