In 2011, mijn afstudeerjaar van de Bachelor Kunst & Economie,  kreeg ik de ‘Beste Netwerker’ award overhandigd door Rob Captijn tijdens het Get2gether event van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Ik ontving de prijs omdat ik op dat moment van al mijn medestudenten de meeste connecties had op LinkedIn en Twitter. Een influencer, zouden ze dat anno 2022 noemen 😉

Het toegekend krijgen van deze prijs was hét moment waarop het balletje begon te rollen. Door deze ‘bekroning’ begon ik in te zien dat het vermogen dat ik tijdens mijn studie had ontwikkeld, om mezelf met mensen te verbinden en hen vervolgens ook weer aan elkaar te koppelen, één van mijn talenten is is. In datzelfde jaar richtte ik het netwerk Ambitieuze Meisjes op.

In de jaren die volgden zou ik nog veel meer prijzen en nominaties ontvangen voor AM. Maar deze allereerste (en allerkleinste) award die ik ooit ontving prijkt nog altijd op mijn bureau, om mezelf eraan te herinneren hoe het ooit allemaal begon.

Saillant detail: het beeldje bestond uit een man en een vrouw. Die laatste buigt nederig voor de man, wanneer ze hem de hand schud. Toen ik na de treinreis van Utrecht naar Arnhem in mijn studentenkamer thuiskwam en het beeldje uit mijn schooltas haalde was het hoofd van de man afgebroken. Erg illustratief voor mijn relatie met het patriarchaat :-/

Disclaimer: Dit is niet mijn echte haarkleur. Na 2011 heb ik de blonde ambition aan Madonna overgelaten. We hebben allemaal zo onze fases, nietwaar?