In 2014 werd ik door Glamour Magazine uitgroepen tot één van de 100 Nederlandse vrouwen, geboren na 1974, die een voorbeeld zijn voor hun generatie.

Daarnaast werd ik genomineerd voor de #GenerationGlamour award in de categorie Business. De prijs won ik niet, maar ik verscheen wel met mijn verhaal over Ambitieuze Meisjes in Glamour. In een interview deelde ik drie tips voor het opbouwen van een succesvolle carrière en netwerk:

  1. Nederigheid loont. Of eigenlijk: “Stay humble”. Deze les leerde ik van de directeur van het evenementenbureau in New York, waar ik op mijn 19e een paar maanden stage liep. Ik vond dat ik tijdens deze stage te veel praktische klusjes moest doen, terwijl ik InternationalBusiness studeerde om een goede manager te worden. De directeur zei tegen me: “Een goede manager word je pas als je van de hoed en de rand weet in een bedrijf en je snapt wat je van de mensen die onder je werken vraagt. Blijf nederig.”
  2. Geniet ervan. Je carrière is een marathon, geen korte sprint. Als je er vol gas ingaat houd je het niet lang vol. Zorg dus dat je jezelf niet voorbij rent en bewaak een goede werk-privé balans. Doe naast je werk ook voldoende leuke dingen.
  3. Netwerken is onthouden. Als je veel mensen spreekt, is het moeilijk om álles te onthouden. Zorg dat je van iedereen één detail onthoud. Als je diegene dan weer terugziet kan je hier naar vragen. Mensen voelen zich bijzonder als iets van hen jou is bijgebleven. Uiteindelijk wil iedereen herkend en erkent worden.

Voor het artikel, dat de kop ‘Ambitie Goeroe’ meekreeg, werd ik gefotografeerd door de Nederlandse topfotograaf Paul Bellaart.