Podcast alert! Een tijdje geleden vroeg Linda of ik in haar podcast @normaal_gesproken wilde komen praten over seks. Daar moest ik even over nadenken, want ik wist van te voren dat het een ander gesprek zou worden dan de interviews die ik in het verleden weleens gaf vanuit @rutgersnl. Niet puur over de feiten, cijfers en ontwikkelingen in de wereld. Dit gesprek zou gaan over míj en mijn persoonlijke ervaringen.

Na wat wikken en wegen besloot ik volmondig ‘ja’ te zeggen. Juist omdat de wereld steeds conservatiever wordt en de rechten van vrouwen om zelf te kunnen beslissen over hun lijf wereldwijd opnieuw worden ingeperkt. Maar ook omdat ik deze aflevering graag zelf had willen horen, toen ik als jong meisje nog vreselijk worstelde met met het feit dat ik verliefd werd op vrouwen, maar daar niks over las of hoorde in de voorlichting op school. Net zoals dat ik nooit ergens leerde hoe je het aanpakt in een relatie, als seks niet (meer) zo vanzelf gaat.

Een uiterst persoonlijk gesprek, waarin Lin en ik het hebben over de leuke kanten van seks maar ook de ingewikkelde. Over de impact van stereotypering en heteronormativiteit. Op de wijze die voor onze vriendschap zo kenmerkend is: serieus, maar met een flinke dosis humor (bereid je voor op veel lachsalvo’s). Mocht je nieuwsgierig zijn geworden: je kunt hier luisteren.