Journalist Kim Buitenhuis interviewde mij en 40 andere succesvolle vrouwen en experts voor haar boek ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan. Zonder falen geen succes“.

In verschillende hoofdstukken deel ik mijn ervaring met (gevoelsmatig) falen en blunderen. Zo vertel ik over de keer dat ik een black-out kreeg op het podium, toen ik voor mijn werk bij Rutgers een belangrijk VN-rapport uit moest reiken (hallo, Bridget Jones moment!). Als je benieuwd bent hoe dit afliep en wat ik ervan leerde kan je dit niet alleen in het boek van Kim teruglezen, maar ook de podcastaflevering van Vedder & Vedder beluisteren (vanaf 28:00) waarin Kim te gast was.

Ook vertel ik in het boek meer over de burn-out die ik in 2018 kreeg en hoe ik de inzichten die ik daaruit meenam inzette toen ik zelf drie jaar later leidinggevende werd. Tenslotte blik ik ook terug op mijn samenwerking met regeringscommissaris Mariëtte Hamer en de minister van OCW aan het Nationaal Actieprograma Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag en Seksueel Geweld: mijn droombaan, waar ik niet zomaar terecht kwam. Ik legde een lange weg af om er te komen. De start van mijn loopbaan was namelijk op het VMBO-T.  Tijdschrift Marie Claire schreef over Kim’s boek en lichtte daarbij mijn quote uit, over hoe het voor mij voelde om als ‘laagopgeleid’ bestempeld te worden en wat ik er vandaag de dag aan doe om dat gevoel weg te nemen bij andere jonge studenten.