Feminisme, dat is toch niet meer nodig in Nederland? Alhoewel onze generatie het zonder twijfel beter heeft dan vorige generaties, is er nog een lange weg te gaan. Zo krijgen vrouwen in de EU nog steeds 16 procent minder betaald dan mannen, is slechts 15 procent van de CEO’s en managing directors wereldwijd vrouw en krijgt bijna de helft van de vrouwen te maken met seksueel geweld.

Vrouwen worden in Nederland niet wettelijk gediscrimineerd, maar in onze cultuur wordt de vrouw nog steeds gezien als de primaire verzorger en is #metoo orde van de dag. We praten erover met Lotte Rensen. Zij is niet alleen oprichter van de community Ambitieuze Meisjes, maar ook werkzaam bij Rutgers, het Nederlandse kenniscentrum rond seksualiteit.

Ontwikkeling van Ambitieuze Meisjes

Alweer bijna tien jaar geleden begon Lotte Rensen netwerkborrels te organiseren voor haar ambitieuze vriendinnen. De bijbehorende Facebookgroep is met 40.000 vrouwen inmiddels één van de grootste communities van Nederland.

Door haar werk bij Rutgers realiseerde Lotte zich dat vrouwen empoweren niet genoeg is, als ze vervolgens aan het werk moeten op een arbeidsmarkt waar nog heel veel verkeerd gaat. Met AM richt ze zich daarom nu ook op werkgevers en beleidsmakers.

WorkJuice Podcast

In de WorkJuice Podcast hebben Sharon en Tessa het over uiteenlopende werkgerelateerde zaken die ons allemaal bezig houden. Of je nou ondernemer bent of een nine to five job hebt. Net bent afgestudeerd of al een oude rot in het vak bent.

Deze aflevering hebben ze het uitgebreid over de loonkloof, #metoo en emancipatie in het algemeen. Lotte geeft antwoord op vragen als: hoe kan het nou toch dat we in 2020 nog steeds minder verdienen dan mannen? Maar ook: wat voor positieve en negatieve gevolgen heeft #metoo gehad? Een must listen als je het ons vraagt, zelfs als je eigenlijk #metoo moe bent.

Benieuwd geworden? De aflevering met Lotte Rensen over vrouwenrechten en emancipatie is nu te beluisteren via Spotify en iTunes!