Het platform Frank.News interviewde mij over hoe ik de Ambitieuze Meisjes Community heb opgezet. Ik deelde hoe het platform klein begon en al snel groeide met duizenden leden per week.
Meer weten over mijn expertise op het gebied van community management en movement building?  Kijk dan hier.
Interview zoals eerder verschenen op Frank.News
DOOR: KIM BUITENHUIS

Netwerkevents en community’s gericht op vrouwen: ze zijn overal. Allemaal net weer even anders, en vaak succesvol. Frank.news spreekt verschillende experts op dit gebied. In deel drie Lotte Rensen van Ambitieuze Meisjes.

Op het moment dat Lotte Rensen de arbeidsmarkt betreedt en een netwerk voor jonge vrouwen mist, besluit ze dat zelf op te zetten, zo vertelt ze.

,,Acht jaar geleden bestond er nog niet zoiets. En dat terwijl ik tijdens mijn studie aan de lopende band te horen kreeg hoe belangrijk netwerken is voor je carrière. Eenmaal op netwerkborrels stond ik vooral tussen oudere mannen in grijze pakken. Een starter tussen directeuren. Dat werkt niet. Ik miste een safe space om echt te kunnen netwerken en het te hebben over onderwerpen die starters aangaan. Denk aan je eerste baan en alles wat daarbij komt kijken, hoe je ambities te verwezenlijken en ook waar te beginnen bij het opzetten van een eigen onderneming.”

Facebook-groep
Voor het eerste event van Ambitieuze Meisjes nodigt Rensen een groepje vriendinnen uit die op hun beurt allemaal een vriendin meenemen. ,,Om meer bekendheid te krijgen, liet ik een website bouwen. Bloggen was in die tijd heel populair, dus dat deden we. Die blogs verspreiden we weer via social media, zoals onze Facebook-groep. Dit was ook dé manier om tussen de live events door contact te houden met onze leden. En doordat Facebook vervolgens in het algoritme steeds meer ging inzetten op groepen, werden wij gepusht en groeiden al snel in omvang met wel duizenden leden per week.”

Getipt
Een andere reden voor de snelle groei is het feit dat de meiden die de AM-events bezochten zo enthousiast waren dat ze meteen daarna al hun vriendinnen en vrouwelijke collega’s toevoegden, aldus Rensen. ,,Ook horen we regelmatig terug dat docenten op hogescholen en universiteiten vrouwelijke studenten aanraden om lid te worden van de community. Een heel mooi resultaat. Ik kreeg zelf tijdens mijn studie te horen dat ik actief moest netwerken, maar niemand vertelde me dus hoe en waar ik dat het beste kon doen. Nu zeggen docenten; het is belangrijk om aan je netwerk te bouwen, Ambitieuze Meisjes is daar de beste plek voor.”

Ambassadrices
De eerste netwerkevents organiseert Rensen in Arnhem, haar woonplaats. ,,Dit veranderde al snel door ons groeiende aantal ambassadrices. Zij zorgden ervoor dat deze meet-ups in korte tijd door het hele land konden plaatsvinden. Aan het eind van ieder event kregen de deelnemers een kaartje met ‘Wil je in contact blijven? Meld je dan aan voor onze Facebook-groep’. Dat hielp ook mee aan een snel groeiend ledenbestand. Inmiddels staat de teller op bijna 40.000 leden.”


Workshops en meet-ups
De meet-ups werden vrijwillig georganiseerd en waren gratis, vertelt Rensen. ,,Er was altijd een grande dame als spreker die de volgende generatie interessante lessen meegaf. Daarbij organiseerden we ook workshops voor kleinere groepen. Hier zaten voor de deelnemers wel kosten aan verbonden door kaartverkoop.”

Ambitieuze Meisjes Agency
Om dit verdienmodel verder uit te breiden besluit Rensen in die beginfase Ambitieuze Meisjes Agency op te richten.

,,Door onze community en netwerkevents bereiken we zo’n interessante en grote doelgroep aan vrouwen dat ik veel benaderd werd door grote merken. Daar zijn een aantal interessante samenwerkingen uit voortgekomen. Denk aan Libresse dat drie filmpjes maakte met drie van onze powervrouwen, met als onderwerp het feit dat ze zich door niets laten afremmen, dus ook niet hun menstruatie.”


Anderhalf miljoen
Ondanks het grote succes besluit Rensen in 2016 te stoppen met de agency. ,,Dit had te maken met een combinatie van redenen. Mijn team en ik deden het naast onze fulltime baan. Het werd zo druk we het niet meer konden combineren. Daardoor kregen we er ook steeds minder plezier in. Ik besloot met de agency te stoppen en het platform te houden, maar alles wel op een lager pitje te zetten.”

Toen ING het platform op anderhalf miljoen euro taxeerde, twijfelde Rensen nog even om het te verkopen, vertelt ze eerlijk. ,,Dat besloot ik uiteindelijk toch niet te doen, want het is mijn geesteskind en ik wilde het eigenlijk helemaal niet kwijt.”


Joke Smit prijs
Inmiddels zijn we bijna vier jaar verder, heeft Rensen de online community altijd in stand gehouden met als beloning een nominatie voor de Joke Smit prijs. ,,Een groot compliment en mooi dat zelfs op beleidsniveau wordt gezien hoe belangrijk deze community is voor de verbetering van de positie van de vrouw.” Voor haar ook meteen een extra motivatie om de academy en agency weer een nieuw leven in te blazen, legt Rensen uit.

,,Ik vorm sinds kort een team met twee meiden die al sinds het begin betrokken zijn bij deze community. Inmiddels hebben we alle drie belangrijke werkervaring opgedaan, kennen we het risico van ondernemen en zijn we van plan Ambitieuze Meisjes weer naar een hoger niveau te tillen.”

 


In gesprek met Facebook
De Facebook-groep is al die jaren een belangrijk onderdeel geweest voor deze online community, en nog steeds vertelt Rensen. ,,Dit valt ook Facebook Benelux op die ons hebben uitgenodigd om binnenkort te praten over een samenwerking. Groepen zijn op dit moment de core business van Facebook, omdat hier de meeste engagement plaatsvindt op het platform dat al een tijd lang kampt met teruglopende gebruikers aantallen. Omdat wij de grootste community voor jong vrouwelijk talent én één van de grootste groepen van de Benelux zijn, zijn wij van grote waarde voor het social media imperium. Onlangs kregen we daarom zelfs de vraag of we tijd hadden voor een meeting met Nicola Mendelsohn, die sinds 2013 Vice President van Facebook EMEA is. Zij wil graag met ons in gesprek over de rol van community’s, ondernemerschap en haar persoonlijke journey als vrouw naar de top. Ook wil ze van onze visie en ervaringen leren.”


Verdienmodel
Als verdienmodel gelooft Rensen verder nog steeds heel erg in de academy en agency, vertelt ze. ,,Ik weet nog niet of we dezelfde naam aannemen, maar het werkt om vrouwen te empoweren en kennis te delen door middel van workshops en kleine events. En er zijn nog steeds merken die interesse tonen.”

Rensen ziet ook toekomst in samenwerkingen met het bedrijfsleven. ,,Diversiteit in de top blijft een heikel punt. Een veel gehoord geluid is dat er geen goede vrouwen te vinden zijn. Wij kennen bijna 40.000 hoogopgeleide, ervaren professionals. Daarbij biedt het feit dat Minister Van Engelshoven met haar beleid de druk opvoert voor bedrijven om meer vrouwen in management posities aan te stellen, kansen voor ons.”


Gezonde werkvloer
Een belangrijk aandachtspunt voor haar team is dan ook het feit dat vrouwen in een werkveld terecht komen waar van alles fout gaat, legt Rensen uit. ,,Er is op veel vlakken sprake van ongelijkheid. Denk alleen al aan salarisverschillen tussen mannen en vrouwen. We kunnen onze focus wel leggen om meiden klaar te stomen voor het bedrijfsleven of een eigen onderneming, maar op die manier veranderen we niets aan het feit dat het systeem niet klopt. Als we echt invloed willen maken, moeten we invloed uitoefenen op dit systeem. We willen er dan ook voor zorgen dat de Nederlandse werkvloer veiliger en gezonder wordt voor jonge vrouwen. Daarom gaan we binnenkort bijvoorbeeld met de PvdA om tafel. We hebben namelijk een community aan 40.000 vrouwelijke professionals die kunnen vertellen waar het goed en fout gaat. Een belangrijke bron: niet alleen voor merken, maar ook voor de overheid.”


Tips van Lotte Rensen
Ook een succesvol netwerk opbouwen? ,,Begin klein en houd het authentiek. Ik heb Ambitieuze Meisjes opgezet, omdat ik de behoefte bij mezelf en mijn vriendinnen zag en niet omdat ik graag een winstgevend bedrijf op wilde zetten.”

Het geheim van een goed aanbod? ,,Verzin het niet zelf, maar monitor je achterban en vraag aan je doelgroep waar behoefte aan is. Kijk wat er leeft en pas daar je aanbod op aan.” Wat helpt bij een goede samenwerking met merken? ,,Voor ons is het ’t belangrijkste dat hun merkwaarden en identiteit bij die van ons passen. Ons doel zal nooit alleen ‘geld verdienen’ zijn. Daar kom je bij millennials ook niet mee weg, die prikken daar zo doorheen en dat heeft een negatief effect op je geloofwaardigheid.”