Het AD licht in een artikel over de kracht van Facebookgroepen drie communities uit, waaronder Ambitieuze Meisjes. Op het moment van publicatie is het december 2017, het aantal leden staat dan op 28.500. Ik geef antwoord op de vragen: Hoe is het begonnen, wat is het geheim en wat ik nooit zal vergeten.

AMBITIEUZE MEISJES

Aantal leden: 28.500
Wat is het: Een community van jong vrouwelijk talent.
Oprichter: Lotte Rensen (30)

Hoe is het begonnen?
,,Ik wilde een plek creëren waar jonge vrouwen, die net afgestudeerd zijn, hun eerste baan hebben of net een onderneming zijn gestart, samen komen waar ze vragen aan elkaar kunnen stellen en adviezen aan elkaar kunnen geven. Bijvoorbeeld: hoe doe ik mijn belastingaangifte? Maar ook: ik zit niet op mijn plek bij mijn huidige baan, wat kan ik doen? Vacatures worden ook gedeeld in onze groep.”

Wat is het geheim?
,,De onderlinge sfeer. In het begin waren we met 15 meiden, nu gaan we richting de 30.000. Maar ondanks dat aantal voelt het nog steeds als een grote vriendinnengroep. We delen niet alleen problemen, maar ook hoogtepunten. Met als doel om meiden al vroeg te laten ervaren dat het leuk is om samen te werken met andere vrouwen en elkaar kansen te gunnen.”

Wat zul je nooit vergeten?
,,Eén meisje had eigenlijk spaargeld gereserveerd voor een rechtenstudie, maar doordat ze in gesprek ging met andere ambitieuze meisjes werd ze geïnspireerd tot het opzetten van haar eigen bedrijf: een kledinglabel met maatpakken voor carrièrevrouwen. Dat is toch geweldig?”