Lotte Rensen is vrouwenrechten activist en voorvechter van gendergelijkheid en emancipatie. Ze is expert op het gebied van movement building en sociale innovatie.

Lotte is founder van Ambitieuze Meisjes; de grootste community voor vrouwelijk talent. Daarnaast werkt ze voor Rutgers. Hier coördineert ze SheDecides; de internationale vrouwenrechten movement die werd opgericht door oud-minister Ploumen.

Lotte’s werk voor de vrouwenemancipatie en gendergelijkheid werd in 2017 bekroond met een Viva400 award, in de categorie Wereldverbeteraars. Daarnaast was ze in datzelfde jaar één van de genomineerden voor de Joke Smit aanmoedigingsprijs. Voor deze gerenommeerde regeringsprijs komen personen in aanmerking die zich inzetten om een inspirerende/succesvolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van de positie van vrouwen in Nederland.

Glamour Magazine riep Lotte uit tot één van de honderd Nederlandse vrouwen, geboren na 1974, die een voorbeeld zijn voor hun generatie. Eind 2017 sierde ze de cover van FNV Vrouw magazine, waarvoor zij als gastcolumnist een brandbrief schreef met de oproep om seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer terug te dringen. In een uitzending van radio EenVandaag vroeg Lotte aandacht voor de verlenging van het partnerverlof en gelijk kansen voor werkende vrouwen.

Lotte was eerder gastspreker bij o.a: de Nationale Carrièrebeurs, de Nederlandse Carrièredagen, FNV Vrouw, Womens March The Netherlands, Radboudumc REshape Innovation Center, ELANCE Academy, Knowmads Business School, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Taboebrekers (programma van Pakhuis de Zwijger), Over/Nieuw en diverse middelbare scholen.

Lotte is Cum Laude afgestudeerd van de master Cross-over Creativity (Class of 2016 HKU University of the Arts). Tijdens haar bachelor Art & Economics werd zij genomineerd als ‘Alumnus of the year, Class of 2012’ (HKU University of the Arts). In datzelfde jaar werd Lotte uitgeroepen tot winnaar van de HKU netwerk-award.

Lotte is expert op het gebied van:
– Innovatie voor social change
– Strategieontwikkeling
– Online movement en community building