Lotte Rensen is vrouwenrechtenactivist en voorvechter van gendergelijkheid en emancipatie. Ze is expert op het gebied van movement building en sociale innovatie.

Lotte is founder van AM | Talent dat het maakt (voorheen actief onder de naam ‘Ambitieuze Meisjes’); met een achterban van ruim 45.000 leden werkt dit platform aan een werkvloer die veiliger, gezonder en kansrijker is voor werkende vrouwen in Nederland.

Daarnaast werkt ze bij Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, als Manager Marketing, Communicatie & Fondsenwerving en maakt in deze hoedanigheid onderdeel uit van het Management Team. Ook zet ze zich als lid van de Raad van Advies van Corporate Queer in voor de emancipatie van LHBTI’ers op de werkvloer en het bevorderen van diversiteit en inclusie in het bedrijfsleven.

Eerder werkte ze voor Rutgers. Hier trok ze o.a. de kar voor vrouwenrechtenbeweging SheDecides, het vrouwenrechten initiatief dat werd opgericht door oud-minister Ploumen. Ook zette ze zich hier vol bevlogenheid in als Voorzitter van de Ondernemingsraad, o.a. tijdens de verkenning die leidde tot de fusie met Dance4Life.

Lotte’s werk voor de vrouwenemancipatie en gendergelijkheid werd in 2017 bekroond met een Viva400 award, in de categorie Wereldverbeteraars. In 2019 was zij één van de genomineerden voor de Joke Smit aanmoedigingsprijs. Voor deze gerenommeerde regeringsprijs komen personen in aanmerking die zich inzetten om een inspirerende/succesvolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van de positie van vrouwen in Nederland. In datzelfde jaar reikte YWCA The Netherlands de Golden Girl Trophy uit aan Lotte. Deze Nederlandse tak maakt onderdeel uit van de World YWCA, de grootste wereldwijde organisatie op het gebied van vrouwenemancipatie.

Glamour Magazine riep Lotte uit tot één van de honderd Nederlandse vrouwen, geboren na 1974, die een voorbeeld zijn voor hun generatie. Eind 2017 sierde ze de cover van FNV Vrouw magazine, waarvoor zij als gastcolumnist een brandbrief schreef met de oproep om seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer terug te dringen. In een uitzending van radio EenVandaag vroeg Lotte aandacht voor de verlenging van het partnerverlof en gelijk kansen voor werkende vrouwen.

Lotte was eerder gastspreker bij o.a: de Nationale Carrièrebeurs, de Nederlandse Carrièredagen, FNV Vrouw, Womens March The Netherlands, The Selfmade Summit,  Radboudumc REshape Innovation Center, ELANCE Academy, Knowmads Business School, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Taboebrekers (programma van Pakhuis de Zwijger), Over/Nieuw en diverse middelbare scholen. In oktober 2020 spreekt Lotte tijdens de Selfmade Summit en tijdens Diversity Week bij ABN Amro.

Lotte is Cum Laude afgestudeerd van de master Cross-over Creativity (Class of 2016 HKU University of the Arts). Tijdens haar bachelor Art & Economics werd zij genomineerd als ‘Alumnus of the year, Class of 2012’ (HKU University of the Arts). In datzelfde jaar werd Lotte uitgeroepen tot winnaar van de HKU netwerk-award.

Lotte is expert op het gebied van:
– Innovatie voor social change
– Strategieontwikkeling
– Online movement en community building