Dit artikel is gepubliceerd op citystyleguide.nl, klik hier voor het origineel

Lotte Rensen is founder van Ambitieuze Meisjes, dat is met meer dan 30.000 leden de grootste online community voor jong vrouwelijk talent van Nederland. Daarnaast is Lotte werkzaam als Digital & Online expert bij Rutgers, een organisatie die zich inzet voor de seksuele gezondheid en rechten van mensen wereldwijd.

Ze woonde even in New York, drie jaar in Amsterdam en sinds kort is ze weer terug in haar hometown Arnhem. “Voor mijn werk vloog ik dit jaar een aantal keer naar Londen. Wereldsteden fascineren me; het ‘meltingpot’ effect van vele nationaliteiten die naast elkaar werken en leven, de bruisende energie, alle nieuwe smaken en geuren en het grote aanbod aan kunst en cultuur. Ik vind er veel inspiratie. Als ik op reis ga dan kies ik ook het liefst voor een citytrip. Toch ben ik blij met mijn beslissing om terug te verhuizen naar Arnhem. Ik vind er rust en geborgenheid, iets waar ik steeds meer waarde aan ben gaan hechten. In Amsterdam had ik 3 jaar lang het gevoel op vakantie te zijn, nu kom ik weer thuis. Heerlijk!” 

Lotte van Ambitieuze Meisjes

“Vorig jaar is mijn beste vriend overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Hij vertelde me kort daarvoor over zijn bezoek aan Borobudur op Java. Een reis die hij graag nog eens had willen maken. Het lijkt me erg bijzonder om dat in zijn plaats te doen en datgene wat hij voor mij omschreef met eigen ogen te kunnen zien. Indonesië trekt me sowieso steeds meer, nu ik vanuit Rutgers ook samenwerk met mijn collega’s op ons kantoor in Jakarta. In mijn werk loop ik veel aan tegen culturele gevoeligheden. Het is daarom belangrijk voor me om de leefwereld van de mensen voor wie we ons werk doen te verkennen en te leren begrijpen.”

Lotte van Ambitieuze Meisjes

Waar Lotte de sfeer het beste vindt? “Het meest bijzondere samenzijn beleef ik niét in de horeca, als ik heel eerlijk ben. De afgelopen jaren vierde ik mijn verjaardag steevast in het Amsterdamse Flevopark, met vrienden en veel flessen champagne. Als het te koud is voor het park is de ‘friettafel’ inmiddels een fenomeen. Dan bedek ik de eettafel met zilverfolie, worden er gezinszakken friet en snacks bij de FEBO gehaald en mag de saus -jawel- gewoon op tafel. Mensen denken altijd dat ik een enorme glamourpoes ben, maar stiekem houd ik enorm van dat soort ongedwongen kneuterigheid.”

8x hotspots van Lotte van Ambitieuze Meisjes
Ontbijt

Lotte van Ambitieuze Meisjes
“Bij Caspar in het hart van het Modekwartier in Arnhem. Ik kan er uren vertoeven. Doordeweeks mijn eentje, om wat te werken op mijn laptop. In het weekend met gezelschap, voor een spelletje op een luie zondag. Er hangt een gezellige huiskamersfeer en het personeel is zeer klantvriendelijk. De pancakes zijn mijn ultimate favorite; het is dat ze dan niet serveren, anders mocht je me er ‘s nachts al voor wakker maken.”
Elly Lamakerplantsoen 2, Arnhem
www.caspararnhem.nl

Koffie en sapjes

Lotte van Ambitieuze Meisjes
“De lekkerste koffies dronk ik tijdens mijn citytrip naar Rome. De kleine traditionele koffiebarretjes hebben daar mijn hart gestolen. Ik heb de leukste ontmoetingen met locals gehad onder het genot van de cafe Lungo’s, die ik met behulp van mijn zakwoordenboek bestelde. Fuckoffee in Londen is ook heel tof. In Arnhem drink ik graag koffie bij Babo Café. Ze branden hun eigen koffiemerk en de barista’s hebben al menige prijs in de wacht gesleept.”
163 – 167 Bermondsey Street, Londen
www.jonestown.co.uk

Winkel

Lotte van Ambitieuze Meisjes
“Dat ik nu middenin het centrum van Arnhem in de winkelstraat woon is de grootste grap ooit; als er één ding is wat ik haat is het namelijk winkelen. Waar ik in de horeca persoonlijke aandacht waardeer vind ik het in winkels verschrikkelijk als de verkoopster nog net niet met je het pashokje induikt. En tegenwoordig moet je ook nog eens overal een klantenpas van hebben; die je natuurlijk nooit kan vinden als je bij de kassa staat. Of de app laadt niet. Ik krijg daar stress van. Onlangs heb ik wel een prachtig rood pak gekregen van Daylliance; een jong modelabel voor ambitieuze vrouwen. Het is heel chique en je ziet er in één klap heel bijzonder uit. Gelukkig hebben ze een webshop ;)”
www.daylliance.com 

Terras

Lotte van Ambitieuze Meisjes
“La Terrassa, in Barcelona. Je kunt daar heerlijke kreeftenpaella eten en ze schenken heerlijke rode wijn. Tijdens mijn laatste citytrip at ik er twee avonden achter elkaar, zo lekker! De ober wist de tweede avond nog precies welke wijn ik de avond ervoor had gedronken. Dat soort persoonlijke aandacht in de horeca, die service, dat maakt voor mij echt het verschil en dat ik ergens terugkom. De beste plek in Amsterdam vind ik de Hoftuin, vooral in de ochtend. Een oase van rust in de drukke stad.”
Nieuwe Herengracht 18a, Amsterdam
www.eatwelldogood.nl/dignita-hoftuin  

Beauty

Lotte van Ambitieuze Meisjes
“Studio57 hairexperience; de salon van Maxime van Dalen, in Arnhem. Ze was één van de redenen dat ik terugverhuisd ben. Ik vind het vinden van een goede kapper lastiger in een nieuwe woonplaats dan een huis- of tandarts. Maxime is één van de Ambitieuze Meisjes van het eerste uur. Ik heb haar enorm zien groeien de afgelopen jaren; tot aan het openen van haar eigen zaak. Ze is altijd enorm betrokken, heeft echte aandacht voor je en is een absolute vakvrouw. Ik vind het heel leuk en belangrijk om onderneemsters uit ons netwerk te steunen, ook met mijn klandizie.”
Koningstraat 57, Arnhem
www.studio57arnhem.nl

View

Lotte van Ambitieuze Meisjes
“Ik ben een sucker voor zonsondergangen en verliefd op hoe de zon onder gaat aan de Schelde in Antwerpen. Heerlijk wandelen over de kaai, met een puntzak friet met Belgische mayonaise. Of een picknick met zelfgemaakte sushi en bubbels op de kade. Ja, daar word ik wel gelukkig van.”

Cocktails

Lotte van Ambitieuze Meisjes
“Zonder enige twijfel bij Henry’s bar, het cocktail gedeelte van Bar Bukowski. Cocktails maken blijft een kunst en die verstaan de barmannen (en -vrouwen) daar als geen ander. Mijn goede vriend Maryn Arbouw is er event manager en organiseert al jaren literaire avonden. Mooie woorden, fijne mensen en zalige cocktails.. Breekt lekker de week!”
Oosterpark 11, Amsterdam
www.barbukowski.nl

Diner

Lotte van Ambitieuze Meisjes
“Hier heb ik toch ook echt een gedeelde eerste plek voor nodig: Wilde Zwijnen in Amsterdam en ‘t Amusement in Arnhem. In dat laatste restaurant zwaait Estée Strooker de scepter. Haar ken ik ook sinds het prille begin van Ambitieuze Meisjes. In de afgelopen jaren heb ik haar veel van haar ambities zien omzetten naar succes; van eigen kookboeken naar een eigen programma op 24Kitchen. Van een pop-up restaurant in Amsterdam tot een nieuwe saladebar in Arnhem. En dat alles zo’n beetje tegelijk. Bijzonder knap!”
Roermondsplein 35, Arnhem
www.restaurant-amusement.nl

De community Ambitieuze Meisjes vind je op Facebook!
Meer weten? Volg Lotte van Ambitieuze Meisjes ook op Instagram!

Beeld: Lotte van Ambitieuze Meisjes, Instagram Studio57 en Pixabay